Siirry pääsisältöön

Pohjois-Kymen Nä­kö­vam­mai­set ry - Viik­ko­tie­do­te

happomarja.

Tällä sivulla

VIIKKOTIEDOTE VIIKOLLE 24: TULEVIA TAPAHTUMIA

POHJOIS-KYMEN NÄKÖVAMMAISET RY:N JA ETELÄ-KYMEN NÄKÖVAMMAISET RY:N YHTEINEN KESÄRETKI 17.8.2022

Teemme yhteisen kesäretken keskiviikkona 17.8.2022 Mikkeliin. Tässä alustava linja-auton aikataulu ja ohjelma retkelle sekä ilmoittautumisohjeet. Aikataulu:

Lähtö kello 9 Kotka vanha linja-auto asema

kello 9.15 Karhulan linja-autoasema

kello 10 Inkeroinen torin pysäkki

kello 10.20 Myllykoski S- marketin pysäkki

kello 10.40 Kouvola linja-autoasema

kello 12 Mikkeli

Ohjelma:

Mikkeliin saavuttaessa menemme suoraan lounaalle Ravintola Holvi Bistroon noin kello 12. Lounas sisältää alkusalaatit, Holvin leipää, valinnaisen pääruoan sekä päivän jälkiruoan. Lounaalta siirrymme bussilla torin läheisyyteen. Lounaan jälkeen on jokaisella mahdollisuus oman mielenkiinnon mukaan tutkia Mikkelin torin ympäristöä, joka on saanut kiitosta esteettömyysjärjestelyistä. Kello 14.30 lähdemme kohti Kyyhkylän kuntoutuskeskusta, jossa nautimme iltapäiväkahvit noin kello 15. Meille on myös varattu lyhyt esitelmä Kyyhkylän historiasta ja sen nykyisistä palveluista. Kyyhkylän jälkeen lähdemme kotimatkalle noin kello 17. Palaamme Kouvolaan noin kello 18.20 ja Kotkaan 19.40.

Hinta ja ilmoittautumisohje: Retken omavastuuosuus Pohjois-Kymen Näkövammaiset ry:n jäseniltä ja omilta avustajilta on 10 euroa/henkilö ja 10 euroa/avustaja. Myös henkilökohtaiset, työsuhteessa olevat avustajat maksavat retkestä 10 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset toimistolle toimiston aukiolon mukaan 28.6.2022 mennessä. Ilmoita samalla myös mahdolliset ruoka-aine allergiat tai erityisruokavaliot sekä mistä pysäkiltä tulet kyytiin. Ilmoita lisäksi haluatko iltapäiväkahville suolaisen vai makean tarjottavan.  Voit maksaa retken käteisellä toimistolle tai pankkiin Pohjois- Kymen Näkövammaiset ry:n pankkitilille FI45 5750 0140 0517 16. Jos maksat tilille, laita viestiosaan tieto ketä tai keitä maksu koskee. Maksathan matkan 10.8. mennessä.

Pohjois-Kymen Näkövammaisille on varattu linja-autosta 25 paikkaa. Loput paikat on varattu Etelä-Kymen Näkövammaiset ry:n jäsenille ja avustajille. Tervetuloa kaikki mukaan!

 

SYYSLIIKUNTAPÄIVÄ14.9. PUHJONRANTA

Syysliikuntapäivää vietetään Puhjonrannan kurssikeskuksessa 14.9.2022 kello 10.30 alkaen. Omat kyydit. Lounas kello 12, muu ohjelma tarkentuu myöhemmin. Omavastuuosuus 5 euroa. Ilmoittaudu toimistolle 19.8 mennessä, puhelinnumero 044 3603121. Muista ilmoittaa mahdollinen erityisruokavaliosi.

                                                                                                     

KOUVOLAN TEATTERI 15.10 kello 13 MYRSKYLUODON MAIJA

Yhdistyksen syksyn teatterivierailu on 15.10. kello 13 Kouvolan teatterissa musikaali Myrskyluodon Maija. Omavastuuosuus 10 euroa/jäsen ja avustajan lippu 0 euroa. Ilmoittaudu toimistolle 16.9 mennessä. Maksu joko toimistolle tai Pohjois-Kymen Näkövammaiset ry:n tilille.

KESÄAJAN AUKIOLOT

Pohjois-Kymen Näkövammaisten toimisto on suljettu ajalla 20. – 26.6.(juhannusviikko viikko 25) ja ajalla 4.7 – 24.7.2022 (viikot 27-29.) 25.7. alkaen toimisto on auki normaalisti maanantaista torstaihin kello 10 – 13.

Kaakkois-Suomen Näkövammaisten toimisto on kokonaan suljettu ajalla 27.6 – 24.7.2022. Kesäaukiolo Kaakkois-Suomen Näkövammaisten toimistolla on ajalla 1.6 – 31.8 maanantaista perjantaihin kello 8-14(loma-ajan kokonaan suljettu).

ATK- tukihenkilö Jarmo Ylitalo on lomalla ajalla 27.6-24.7.2022.

Toimeentuloturvan asiantuntija Vuokko Jantunen on lomalla ajalla 27.6.-29.7. Vuokko on seuraavan kerran Kouvolan toimistolla 3.8 kello 10 – 12.

Näkövammaisten aikuisten kuntoutusohjaaja Ella Ström on lomalla 20.6 – 17.7.2022.

KYMSOTE TIEDOTTAA 2.6.

Koronarokotteen nelosannoksia laajennetaan jälleen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uuden suosituksen mukaisesti Kymsote tarjoaa koronarokotteen 4. annosta myös lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70-79 -vuotiaille.

Nyt 4. koronarokoteannosta suositellaan

  • 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.
  • kaikille 80 vuotta täyttäneille.
  • hoivakodissa asuville sekä järjestetyn koti- tai omaishoidon piiriin kuuluville iäkkäille.
  • terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikoille, monisairaille iäkkäille, joille lieväkin koronavirusinfektio voi aiheuttaa arjessa huomattavaa haittaa tai sairaalahoidon tarpeen.
  • lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille.

Kriteerit riskiryhmistä ja vakavista immuunipuutteista määrittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Koronarokotteen nelosannoksen voi ottaa, kun 3. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Ajan rokotukseen voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Lisäksi rokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta ennalta määriteltyinä walk in -rokotuspäivinä.

Kymsote pyytää myös huomioimaan rokotuspisteiden kesän ajaksi muuttuneet aukioloajat.

Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. Kuuntele nauhoitteen ohje tarkasti ja toimi niiden mukaan. Näppäile linja 2, ajanvaraus koronarokotukseen. Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittoperiaatteella. Sinun tarvitsee soittaa vain kerran. Ajanvaraus puhelimitse maanantaista - perjantaihin kello 7-18 numerosta 05 220 2000.

KOUVOLA TIEDOTTAA

Koko perheen juhannusjuhlaa vietetään jälleen kuusankoskitalolla

Tänä vuonna kouvolalaiset pääsevät viettämään koko perheen juhannusjuhlaa 24.6 Kymijoen upeassa rantamaisemassa Kuusankoskitalon puistoalueella. Marco Lundbergin perheen tähdittämään ja siivittämään iltaan kuuluu mm. lasten laulu- ja tanssityöpajoja, live-karaokea ja tanssimusiikkia.

Juhannusaaton ilta 24.6.2022 käynnistyy klo 18 perheen pienimmille suunnatulla ohjelmalla. Lapset pääsevät tanssimaan suosittuun nettipeliin liittyviä Fortnite-tansseja Petrus Lundberg johdolla ja opastuksella Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä. Samaan aikaan puistoalueella voi laulaa yhdessä Hepokönkään Höppänä-tontun kanssa hauskaa livekaraokea. Tonttu saapuu Kuusankoskitalolle Kainuusta, missä se asustaa yhdessä Suomen suurimmista vesiputouksista, ja kutsuu kaikki lapset mukaan yhteiseen kesän juhlaan.

Klo 18.30 eteenpäin koko perhe pääsee nauttimaan menevästä musiikista Marco Lundbergin ja Jaana Lehtonen-Lundbergin Orkesterin esittämänä. Klo 20 sytytettävän Juhannuskokon jälkeen ilta jatkuu juhannustansseilla klo 21.30 saakka. Juhannusjuhlaan on vapaa pääsy.

Juhannuskokko Kuusankoskitalon ja Kymijoen välissä on Kuusankosken perinne. Viime vuonna Kuusankoski vietti satavuotisjuhlaa, mutta juhannusjuhlaa ei koronatilanteen vuoksi päästy järjestämään. Tapahtuman järjestää Kouvolan kulttuuripalvelut.

Tapahtumapaikka: Kuusankoskitalo, os. Kymenlaaksonkatu 1

 

Seuraava viikkotiedotteemme ilmestyy viikolla 32 eli 9.8.2022. Lämmintä ja aurinkoista alkukesää teille kaikille!