Siirry pääsisältöön

Etelä-Karjalan Nä­kö­vam­mai­set ry - Apua ja tietoa arkeen

Yhdistyksemme palvelee monipuolisesti näkövammaisia ja heidän läheisiään sekä kaikkia näkövammaisuudesta kiinnostuneita. Apua ja tietoa arkeen sivustolle on koottu yhteystietoja, joiden avulla pääset eteenpäin ja saat apua näkövammaisuuteen liittyvissä asioissa. Jos et ole varma kehen ottaa yhteyttä kysymyksissäsi, voit ottaa yhteyttä toimistoomme, jossa Sinua autetaan löytämään oikea henkilö tai tieto jota tilanteessasi tarvitset.
Yhdistyksemme yhteystiedot

Tällä sivulla

Jäseneksi tai kannatusjäseneksi?

Voit liittyä alueyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, jos olet sokea tai heikkonäköinen ihminen ja asut yhdistyksen toiminta-alueella. Alueyhdistykset tuottavat näkövammaisten palveluita kuten tiedotteita ja järjestävät jäsenilleen toimintaa. Jäsenmaksu on 20 euroa ja se maksetaan kerran. Vuosittaista jäsenmaksua ei ole. Kun jäsenyys on hyväksytty alueyhdistyksessä, henkilö siirretään omaan paikalliseen yhdistyksen asuinalueensa mukaan. 

Kannatusjäseneksi voi liittyä yksityishenkilö tai yritys/yhteisö. Kannatusjäsenenä tuet yhdistyksen toimintaa ja saat toiminnasta ajankohtaista tietoa.Kannatusjäsenmaksu on yksityisille henkilöille 60 euroa ja yhteisöille 100 euroa.

Jäseneksi haetaan ottamalla yhteyttä alueyhdistykseen ja apua saa myös toimistostamme.

Alueyhdistyksen yhteystiedot- Ulkoinen linkki

Näkövammaisten kuntoutusohjaaja

Uusi tilanne näön heiketessä voi hämmentää ja pelottaa. Eksote:n näkövammaisten kuntoutusohjaaja kuuntelee Sinua haastavassa elämänmuutoksessa ja auttaa kertomalla tarjolla olevista tukipalveluista, vertaistuesta ja mahdollisuuksista osallistua aktiivisesti monenlaiseen toimintaan vaikka näkö heikentyykin. Saat apua myös erilaisten hakemusten täyttämiseen, asioiden selvittämiseen ja asiantuntevan kumppanin neuvotteluihin ja yhteydenpitoon eri viranomaisten kanssa. Kuntoutusohjaaja opastaa myös liikkumistaidossa ja tekee tarvittaessa kotikäyntejä tai tulee tutustumaan näkövammaisten lasten ja aikuisten toimintaympäristöön. Kuntoutusohjaaja auttaa ja ohjaa myös näkemiseen liittyvissä apuvälineasioissa. 
Ota rohkeasti yhteyttä, 
Hanna Räisänen, p 0447915764
sähköposti: hanna.x.raisanen@ekhva.fi
Koulukatu 14 53100 Lappeenranta
Lisätietoja: 

https://www.eksote.fi/toimipisteet/terveys-ja-hyvinvointiasemat/vastaanotot/kuntoutusohjaaja/Sivut/default.aspx- Ulkoinen linkki

Toimeentuloturvan asiantuntija
Näkövammaisten liiton alueellinen työntekijä

Mietityttääkö joku asia näkövammaisten palveluiden hakemisessa tai haluatko saada lisätietoa esimerkiksi sosiaaliturvasta, kuntoutuksesta tai muista palveluista? Saitko kielteisen päätöksen ja mietit, mitä tehdä? Vai onko mielessäsi joku muu asia? Ota rohkeasti yhteyttä minuun. Olen täällä teitä varten.

Päivystykset alueyhdistyksen toimistolla Kouvolassa jatkuvat joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 10–12. Tervetuloa tapaamaan minua toimistolle. Lappeenrannan ja Kotkan toimistoilla minua voi tavata ajanvarauksella. Olethan siis minuun yhteydessä, jos haluat tapaamisen Lappeenrantaan tai Kotkaan.

Puhelinnumeroni 050 526 3725 ja sähköpostiosoite vuokko.jantunen@nkl.fi. Kirjepostia voi lähettää osoitteeseen Näkövammaisten liitto ry, Vuokko Jantunen, Telkänkatu 2, 55400 Imatra

Yhdistyksen kokemustoimijat

Kokemusasiantuntijat ovat itse näkövammaisia joten heillä on kokemustietoa näkövammaisuudesta, näkövammautumisesta ja sen sopeuttamisesta omaan elämään ja arkeen. He tulevat mielellään kertomaan näkövammaisuudesta ja siihen liittyvistä asioista opiskelijaryhmille oppilaitoksiin, työyhteisöihin, yhdistyksiin sekä muihin tarvittaviin tilaisuuksiin. Ota heihin yhteyttä kun tarvitset tietoa näkövammaisasioissa! Heidän yhteystietonsa löydät täältä:

Etelä-Karjalan Näkövammaiset ry:n kokemusasiantuntijat- Ulkoinen linkki

Vertaistoiminta
Etelä-Karjalassa löytyy vertaistoimintaa näkövammaisille jäsenille kerhoissa sekä veristoimijoiden kautta. Vertaistoimijat auttavat, ohjaavat ja kuuntelevat myös näkövammaisten läheisiä, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta läheisensä auttamiseksi. Yhdistyksemme vertaistoimijat eri kunnissa:
Imatra: Susanna Kovasin, p 0414403967 (kiireellisissä asioissa, jätä viesti vastaajaan)
sähköposti: susanna.kovasin@gmail.com
Lappeenranta, Taipalsaari, Luumäki, Savitaipale:
Anja Mursinoff, p 0408356240 sähköposti: anja.mursinoff@pp1.inet.fi
ja Timo Puustinen, p 0400703628 sähköposti: timo.puustinen@pp4.inet.fi
Lappeenranta (Joutseno): Anja Tiainen, p 0407431206
Rautjärvi, Parikkala: Pentti Tarkkanen, p 0400301532 sähköposti: pentti.tarkkanen@pp.inet.fi
Ruokolahti: Anni Pitkämäki, p 0445785271 sähköposti: anni_vaananen@hotmail.com

Muut tietoa ja tukea antavat tahot:

ISOAPU Eksote: Iso apu -palvelukeskukset (eksote.fi)- Ulkoinen linkki
Näkövammaisten liitto: Tervetuloa Näkövammaisten liittoon! | Näkövammaisten liitto (nkl.fi)- Ulkoinen linkki