Siirry pääsisältöön

Etelä-Karjalan Nä­kö­vam­mai­set ry - Jä­sen­tie­do­te 2-2022

Lue uusin jäsentiedotteemme!
Sinivuokkoja

Tällä sivulla

 

JÄSENTIEDOTE 2/2022

 

Etelä-Karjalan Näkövammaiset ry

Valtakatu 26 A 1

53100 LAPPENRANTA

P. 040 486 0056

eknakovammaiset@gmail.com

 

KOTISIVUT 

kotisivu: www.kasun.fi/fi/etela-karjalan-nakovammmaiset-ry- Ulkoinen linkki

facebook: www.facebook.com/eknvry- Ulkoinen linkki

 

Yhdistyksen tilinumero: 

FI03 5620 0920 3789 31

 

Yhdistyksen toimisto

Yhdistyksen toimistolla henkilökohtaista asiakaspalvelua ajanvarauksella ke ja to klo 10-14. Yhteydet toimistolle sähköpostilla eknakovammaiset@gmail.com

tai puhelimitse ke ja to klo 10-14. Muina aikoina voit jättää vastaajaan viestin tai ottaa yhteyttä puheenjohtaja Susanna Kovasiniin puhelin 041 440 3967, sähköposti: susanna.kovasin@gmail.com

 

Tapahtumiin ilmoittautuminen jatkuu edelleen!

Tapahtumiin ilmoittautumiset ovat sitovia.

Ilmoittaudu ajoissa, kuitenkin viimeistään mainittuna päivänä, myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Ilmoittautumisen yhteydessä muista mainita mahdolliset ruokarajoitteet.

Jos tilaisuuteen on kuljetus, kerro mistä tulet kyytiin. Ole ajoissa sovitussa paikassa, omavastuuta ei makseta takaisin.

 

HALLITUS TIEDOTTAA

Hallitus ja vertaistoimijat ottavat mielellään vastaan palautetta ja ideoita, kuinka yhdistys voi tukea/auttaa jäseniään vaikeissa olosuhteissa tai yksinäisyyden/syrjäytymisen ehkäisemisessä

 

Yhdistyksen vertaistoimijat kunnissa:

Imatra: Susanna Kovasin P. 041 440 3967

Lappeenranta, Taipalsaari, Luumäki, Savitaipale: Anja Mursinoff P. 040 835 6240 ja Timo Puustinen P. 0400 703 3628

Lappeenranta (Joutseno): Anja Tiainen P. 040 743 1206

Rautjärvi, Parikkala: Pentti Tarkkanen P. 0400 301 532

Ruokolahti: Anni Väänänen P. 044 578 5271

 

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Kevät tulla tupsahti auringon myötä, talven pakkaset jääneet jo unholaan. 

 

Kevät toi tullessaan myös minulle uusia tehtäviä ja joudun luopumaan syksyllä ehdokkuudestani jatkaa puheenjohtajana. Toivon, että mahdollisimman moni osallistuu syksyllä syyskokoukseen, siellä valitsette uuden puheenjohtajan. Toki olen käytettävissä hallituksen jäseneksi, jos jäsenet haluavat. Vertaistoimijana Imatralla jatkan edelleen ja Kasun hallituksessa.

 

Nyt teillä on mahdollisuus myös itse asettua ehdolle hallitukseen. Voimme auttaa vaalityössä julkaisemalla esittelyjä ehdokkaista esim. seuraavassa jäsentiedotteesta tai viikkotiedotteissa. Rohkeasti mukaan! Hallitustyöskentelystä voitte kysyä minulta tai hallituksen jäseniltä.

 

Otetaan kevät ja kesä vastaan iloisella mielellä, pitkän ja haasteellisen syksyn ja talven jälkeen! Toivon terveyttä kaikille ja auringon tuomaa piristystä.

 

Susanna, puheenjohtaja

 

Kevään viimeiset kerhot

Ma 2.5. Sitruunakerho Olavinkulman Olkkarissa.

 

KEVÄÄN JA KESÄN TAPAHTUMIA

Seurakunnan kevätretki

ma 16.5. klo 10-15 kevät retki Päivärantaan. Ilmoittautumiset viimeistään 9.5. Etelä-Karjalan Näkövammaiset ry:n toimistoon. 

Kuljetus on järjestetty LPR- Imatra-Päiväranta-Imatra-LPR. Kerro ilmoittautuessasi mistä nouset kyytiin ja mahdolliset erityisruokavaliot.

 

Liikunta- ja virkistyspäivä

20.5. klo 10-15, Tmi Vilkkoni, Kiurulantie 152, 55100 Imatra. Luvassa mm. ponien harjaamista tai hyvin rauhallista joogaa äänimaljojen kera. Lounaan jälkeen ravinto- ja liikunta-aiheinen luento kaikille yhteisesti. Talutus ratsastusta tai aistipolku ym.

Minimi osallistuja määrä on 15 hlöä. Omavastuu 10€. Sitovat ilmoittautumiset ja ruokavaliotiedot 2.5. toimistolle. Oma vastuu pitää olla maksettuna 4.5. mennessä. Jooga/rentoutus tapahtuu sisätiloissa, tosin lämmittämättömässä tilassa, samoin ruokailu, myös ulkona on mahdollista ruokailla. Osallistujille ohjeeksi, että päälle säänmukainen lämmin vaatetus, kerrospukeutuminen on suotavaa. Tukevat ja kosteutta kestävät jalkineet olisi hyvä olla. Kertakäyttösadeviittoja ja jalkinesuojapusseja on saatavilla.

 

Työikäisten kokoontuminen

Työikäisten saunailta Marjolassa 3.6. klo 17-20.

Ilmoittautumiset: tero.ilkka.tuomainen@gmail.com tai 

P. 044 967 4422.

 

Kesäteatteri

15.7. Klo 14:00 Lappeenrannan kesäteatteri Krokotiili Rock. Sitovat ilmoittautumiset to 9.6. mennessä ja omavastuu pitää olla maksettuna yhdistyksen tilille ma 13.6. mennessä.

Omavastuu 5 €. Omakustanteiset väliaikakahvit.

 

Muista kevään ja kesän tapahtumista, muutoksista tai peruuntumisista ilmoitetaan viikkotiedotteessa. 

 

ALUSTAVAA TIETOA SYKSYSTÄ

Retki Mikkeliin

Elokuussa viikolla 34. Ohjelmassa tutustuminen Etelä-Savon Näkövammaisten toimistoon ja käsityötoimintaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu Kenkäveroon, jossa opastettu kierros, ostosaikaa ja omakustanteiset päiväkahvit. Lähtijöitä pitää olla minimissään 20, jotta retki toteutuu. Omavastuu 10€. Voit ilmoittautua, vaikka heti, tarkempi päivä ja lähtöaika ilmoitetaan viikkotiedotteessa ja ilmoittautuneille, kun retken yksityiskohdat selvillä. 

 

Kaakonkulman yhteiset pikkujoulut

On yhdistyksemme vuoro järjestää pikkujoulut ja arpajaiset vuonna 2022 kaikille Kaakkois-Suomen jäsenyhdistyksille. Otamme toimistolla vastaan lahjoituksena arpajaispalkintoja. Palkinnot tulee olla käyttämättömiä, erityistä iloa tuovat käsin tehdyt palkinnot. 

 

Ke-klubi

Ke-Klubiin toivotaan ehdotuksia mahdollisista vierailijoista ja vierailuista sekä toiminnallisista tuokioista. Klubin luonne on tarkoitus olla vertaistuellinen kohtaamispaikka ja samalla saada myös tietoa ja keskustelunjuurta mielenkiintoisista aiheista. Syksyn klubipäivät: 14.9., 28.9.,12.10., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ei klubia, syyskokous, 7.12. Ke-klubin pikkujoulut. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan syksyn mittaan viikkotiedotteessa ja jäsentiedotteessa 3, joka ilmestyy elokuussa.

 

APUA ARJEN TOIMINTOIHIN

Toimeentuloturvan asiantuntija 

Vuokko Jantunen, puhelinnumero 050 526 3725 ja sähköpostiosoite vuokko.jantunen@nkl.fi. Ota yhteyttä Vuokkoon matalalla kynnyksellä, jos joku asia mietityttää. 

 

Eksote, Näkövammaisten kuntoutusohjaaja

Hanna Räisänen, Koulukatu 14, 53100 LPR, p. 044 791 5764 ja sähköposti hanna.x.raisanen@eksote.fi. Hanna on myös koulutettu liikkumistaidonohjaaja. Älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli tarvitset apua liikkumisessa.

 

ICT-ohjaaja:

Jarmo Ylitalo

p. 044 980 2580

jarmo.ylitalo@phn.fi 

 

VIIKKOTIEDOTE

Yhdistyksemme julkaisee sähköpostitse jaettavan viikkotiedotteen ajankohtaista asioista. Viikkotiedote luetaan mahdollisuuksien mukaan myös kerhoissa, keskiviikkoklubilla ja muissa tapahtumissa. Viikkotiedotteen voit tilata myös läheisesi tai avustajasi sähköpostiin. Tarkempia tietoja saat toimiston puhelinnumerosta. Toimistolle voi myöskin soittaa ja pyytää sihteeriä lukemaan tiedotteen puhelimessa.

Jäsentiedote 3/2022 ilmestyy elokuussa viikolla 33

 

MUUTA AJANKOHTAISTA

Kaikukortti Lappeenranta

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esim. konsertteihin, urheilutapahtumiin ja teatteriin sekä museoihin. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton. Lappeenrannan ja Imatran Kaikukortti tarjonnan lisäksi voit hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjontaan. 

 

Voit saada Kaikukortin, jos käytät asiakkaana palveluita sellaiselta lappeenrantalaiselta sote-toimijalta, joka on mukana Lappeenrannan ja Imatran Kaikukorttitoiminnassa, sinulla on niin tiukka taloudellinen tilanne, että et pysty hankkimaan pääsylippuja ja olet vähintään 16-vuotias. Kaikukortilla voi hankkia lippuja myös Suomen Kansallisgallerian museoihin Helsingissä.

 

Lisätietoja Kaikukortin valtakunnallisilta sivuilta https://kaikukortti.fi/- Ulkoinen linkki

ja eksoten sivuilta https://www.eksote.fi/terveyspalvelut/hyvinvoinnin-ja-terveyden-edistaminen-hyte/kaikukortti/Sivut/default.aspx- Ulkoinen linkki

 

Sihteeri lomalla (asiakaspalvelu suljettu):

Toimistosihteeri on lomalla ajalla 19.-21.4. 

Kesäloma 30.5.-12.6.2022

Kiireellisissä asioissa ota yhteys puheenjohtajaan: Susanna Kovasin, p 0414403967 tai sähköpostilla: susanna.kovasin@gmail.com

 

Sihteerin jäähyväiset (sniff)

Työsuhteeni päättyy 30.6.2022. Haikein mielin lähden. Olette ottaneet minut lämpimästi vastaan ja olen tuntenut itseni tarpeelliseksi. Työtehtävätkin ovat olleet todella monipuolisia ja mielenkiintoisia. Sydämelliset kiitokset kaikille ja hyvää jatkoa.

Pia

 

PUHELINYSTÅVÄTOIMINTAA IKÄIHMISILLE

Vapaaehtoiset puhelinystävät helpottavat ikäihmisten yksinäisyyttä koko Eksoten alueella. Jos etsit itsellesi tai läheisellesi puhelinystävää tai haluat mukaan auttamaan, ota yhteyttä! Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Riia Karels p.040 139 0366 tai riia.karels@eksote.fi

 

Susanna Kovasin

puheenjohtaja

 

Pia Manninen

toimistosihteeri

 

 

****
Etelä-Karjalan Näkövammaiset ry 
Valtakatu 26 A 1
53100 Lappeenranta
p 040 486 0056 

sähköposti: eknakovammaiset@gmail.com HUOM!!  

www.kasun.fi/fi/etela-karjalan-nakovammmaiset-ry- Ulkoinen linkki 

Facebook: www.facebook.com/eknvry- Ulkoinen linkki